Ajankohtaista

 • 20.05.2020

  FAIR – Merenkurkun alueen uudelle lippulaivahankkeelle EU-rahoitus

  Merenkurkun alueen toimijat ovat saaneet rahoituksen sähkölentojen mittavaan kehittämishankkeeseen nimeltään FAIR, Finding Innovations to Accelerate Implementation of Electric Regional Aviation. Rahoitus on myönnetty Interreg Botnia-Atlantica -ohjelman kautta.
  Lue lisää

 • 07.04.2020

  FAIR – Merenkurkun alueen uusi lippulaivahanke

  Merenkurkun neuvosto toteutti syksyllä 2019 Sähkökäyttöisten lentokoneiden esiselvityksen, jonka tarkoituksena oli kehittää hankeidea Merenkurkun alueen sähkökäyttöisten lentokoneiden alueellisista kehitysvaikutuksista. Esiselvitys on johtanut rahoitushakemukseen kaksivuotista FAIR-sähkölentokonehanketta (Finding Innovations to Accelerate Implementation of Electric Regional Aviation) varten
  Lue lisää

 • 07.04.2020

  Täysin uudella kuljetusmuodolla suuri merkitys alueelle – ja Pohjoismaille

  - Täysin uusi kuljetusmuoto – kuin siivekäs bussi, kuvailee RISEn (Research Institutes of Sweden) vanhempi hankejohtaja Maria Fiskerud sähkölentokoneiden lähitulevaisuuden roolia Pohjoismaissa.
  Lue lisää

 • 07.04.2020

  Sähkölentokoneet jo nyt realistinen ratkaisu kotimaanlentoihin

  - Sähkölentokoneista ei edes keskusteltu vielä kaksi vuotta sitten, mutta nyt ne jo tarjoavat realistisen ratkaisun, kertoo RISEn (Research Institutes of Sweden) sähköisen liikkuvuuden yksikön tutkija Hampus Alfredsson.
  Lue lisää

 • 06.04.2020

  Johtajan tervehdys

  Nykyhetki ja tulevaisuudennäkymät – Muutosten ajassa
  Lue lisää

 • 24.02.2020

  Lehdistötiedote Pohjoismaiden tulevista INTERREG-ohjelmista

  Merenkurkun neuvosto on havainnut pyrkimyksiä Interreg Pohjoisen ja Interreg Botnia-Atlantican ohjelma-alueista luopumiseen seuraavalla ohjelmakaudella sekä niiden yhdistämiseen yhdeksi suureksi ohjelma-alueeksi. Merenkurkun neuvoston hallitus ja sen jäsenet vastustavat voimakkaasti tämänkaltaista radikaalia ja epätarkoituksenmukaista ohjelma-alueiden muutosta Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosissa.
  Lue lisää

 • 30.01.2020

  Uttalande om transport i Norden

  De nordiska gränskommittéerna som var samlade på Nordens Hus i Köpenhamn 28–29 januari 2020 sluter sig till Nordiska Rådets rekommendation om ett ministerråd för nordiskt transportsamarbete
  Lue lisää

 • 30.01.2020

  Alueen toimijat valmistautuvat sähkölentokoneisiin

  Merenkurkun neuvosto on yhdessä useiden yhteistyökumppaneiden kanssa jättänyt rahoitushakemuksen kaksivuotisen sähkölentokonehankkeen toteuttamiseksi.
  Lue lisää

 • 18.12.2019

  Johtajan tervehdys

  Voin eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan marraskuun lopussa järjestetyn vierailun perusteella todeta meidän olevan oikealla tiellä. Merenkurkun alueella tehtävä työ synnyttää antoisia ja mielenkiintoisia keskusteluja, joihin vaikuttaminen ja osallistuminen on inspiroivaa.
  Lue lisää

 • 09.09.2019

  Merenkurkkuun kaavaillaan uutta lippulaivahanketta


  SÄHKÖKÄYTTÖISTEN LENTOKONEIDEN MAHDOLLISUUKSIA KARTOITETAAN
  Lue lisää

 • 24.06.2019

  Festivaali ja EAYY-juhla

  Tule juhlimaan kanssamme 8.8.2019!
  Lue lisää

 • 19.06.2019

  Konkreettisia tuloksia ja hyvin valmisteltuja tausta-aineistoja

  Valtiorajat ylittävä MABA II -hanke (Midway Alignment Botnia Atlantica II) on tullut päätökseensä; hankkeen tuloksia kootaan parhaillaan loppuraporttia varten ja sen aktiviteetit ovat loppusuoralla. MABA II:lla on ollut ratkaiseva rooli Merenkurkun uutta laivaa koskevassa asiassa, mutta odotukset ylittyivät jo silloin, kun uusi Merenkurkun liikennettä varten räätälöity laiva ehdittiin tilata hyvissä ajoin jo ennen hankkeen päättymistä.
  Lue lisää

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10