07.02.2017

Matka 2017 – Spotlight High-Low Coast -hankkeen onnistunut panostus

Valtionrajat ylittävä Spotlight High-Low Coast -hanke esittäytyi pohjoismaisilla MATKA2017-messuilla ja Matka Workshop Day -ostotapahtumassa 18.–22.1.2017. Messujen kaksi ensimmäistä päivää oli suunnattu alan ammattilaisille ja viikonloppu perjantaista sunnuntaihin yleisölle.

Matka Workshop Day on B2B matchmaking-tapahtuma, johon kokoontuu matkailualan ammattilaisia kaikkialta maailmasta luomaan kauppasuhteita ja löytämään uusia matkustussyitä ja alueita. Spotlight osallistui ennalta sovittuihin tapaamisiin parinkymmenen matkanjärjestäjän sekä median kanssa.

projektpersonal Spotlight Matka.JPG

Projektinjohtajat ovat tyytyväisiä panostukseen.
Kuvassa Marianne Sjöström Merenkurkun neuvostosta, Peter Källberg Vaasanseudun Kehitys Oy:stä ja Mia Karlsson Höga Kusten Destinationsutvecklingistä.

–Saimme kauttaaltaan erittäin myönteistä palautetta teemapohjaisista pakettiehdotuksista, joita olemme hankkeessa laatineet ja jotka kattavat kaksi maata, kolme matkakohdetta ja yhteisen maailmanperintöalueen. Saksalainen matkanjärjestäjä, jolla on Korkea rannikko ja Uumajanseutu jo nyt matkavalikoimassaan, näki lisäarvoa Merenkurkun saariston ja Merenkurkun laivayhteyden sisällyttämisessä ohjelmaansa, koska näin saa myyntiin entistäkin houkuttelevamman vaihtoehdon, kertoo Merenkurkun neuvoston projektinjohtaja Marianne Sjöström.

Myös suuri skandinaavinen matkanmyyjä, jonka asiakaspiiri kattaa mm. koko Euroopan, on valmis ottamaan tarjontaansa hankkeessa kehitetyt matkapaketit.
–Me Spotlightissa työskentelevät olemme tietenkin todella iloisia tästä kiinnostuksesta, lisää Höga Kusten Destinationsutvecklingin projektinjohtaja Mia Karlsson.

Spotlightilla oli yleisöpäivinä pieni nurkkaus Visit Swedenin osastolla, jossa oli edustettuna myös seitsemän muuta tunnettua matkakohdetta, mm. Abba-museo. –Koska messu pidettiin Suomessa ja kaksi kolmasosaa hankkeesta sijaitsee maantieteensä puolesta Ruotsissa, koimme yhteistyön Visit Swedenin kanssa luonnolliseksi ratkaisuksi, sanoo VASEKin projektinjohtaja Peter Källberg.

Ruotsin Suomen suurlähettiläs Anders Ahnlid vieraili myös osastolla, ja hän oli vaikuttunut valtionrajat ylittävästä matkailualan yhteistyöstä.
–Spotlight High-Low Coast on erinomainen esimerkki suomalais-ruotsalaisesta yhteistyöstä. Toivon, että voin piakkoin käydä yhteisellä maailmanperintöalueella ja saada lisätietoa Merenkurkun ylittävästä yhteistyöhankkeesta, Ahnlid sanoi.

–Monet messuvieraat olivat myönteisesti kiinnostuneita hankkeeseemme kuuluvista kolmesta alueesta eli Korkeasta rannikosta/Merenkurkun saaristosta sekä Uumajanseudusta ja suunnittelevat kiertomatkaa jo tulevalle kesälle. Kaiken kaikkiaan pidämme yhteisesiintymistä alueellisten matkailujärjestöjen Visit Vaasan, Höga Kusten Turismin ja Visit Umeån kanssa onnistuneena panostuksena tapahtumaan, joka on suunnattu sekä alan ammattilaisille että yleisölle, Visit Umeå turistcenterin projektinjohtaja Erja Back tiivistää.

Matkamessu on suosittu ja houkutteli tänä vuonna noin 71 000 kävijää sekä 920 näytteilleasettajaa yli 80 maasta.

Spotlight stand Matka.JPG3

Interreg Botnia-Atlantican rahoittama Spotlight High-Low Coast -hankkeella oli pieni nurkkaus Visit Swedenin osastolla.

 

Intrerreg-BA-FI-RGB.jpg

High–Low Coast -hanke saa EU-rahoitusta INTERREG Botnia–Atlantica-ohjelman kautta. Hanke on valtionrajat ylittävä maailmanperintö- ja matkailuhanke, joka pyrkii luomaan tuotepaketteja ja markkinointimateriaaleja vierailijoiden houkuttelemiseksi Korkean Rannikon/Merenkurkun saariston maailmanperintöalueelle ja sen lähiseuduille kestävällä tavalla.

Hankeaika päättyy 31.5.2018.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle