16.01.2017

Spotlight High-Low Coast vid internationella resemässan MATKA2017

Spotlight High-Low Coast marknadsför regionerna Kvarkens skärgård/Höga kusten och Umeå vid internationella resemässan MATKA2017

Botnia-Atlantica projektet Spotlight High-Low Coast introducerar det gränsöverskridande UNESCO världsarvet Höga Kusten - Kvarkens skärgård tillsammans med Umeåregionen på den internationella marknaden vid Matka2017 mässan i Helsingfors 19–22.1.

– Projektet har tagit fram ett antal produktpaket med olika inriktningar som tilltalar en bred målgrupp. Redan har ett antal internationella researrangörer visat intresse för att ta med Höga Kusten - Kvarkens skärgård samt Umeåregionen i sitt reseutbud. Vi har mycket att visa upp och vara stolta över, berättar Kvarkenrådets direktör Mathias Lindström. Vid sidan om resemässan kommer Spotlight också att medverka vid Global Workshop 18.1 som samlar köpare från hela världen.

– Projektet Spotlight High-Low Coast är ett utmärkt exempel på gränsöverskridande samarbete mellan tre regioner, säger riksdagsledamot Joakim Strand, ordförande i Kvarkenrådet. Spotlight High-Low Coast arbetar för att utveckla världsarvets ekonomiska potential, och tillsammans kan de tre regionerna erbjuda unika upplevelser för internationella besökare.

– Vi som jobbar i projektet känner oss väldigt stolta över att kunna bidra med en värdefull insats, som stöder våra tre turistorganisationer Visit Vasa, Höga Kusten Turism och Visit Umeå, för att locka fler besökare till våra regioner, säger Spotlights projektledare Marianne Sjöström vid Kvarkenrådet. Genom att gå ut tillsammans på finska sidan, under Visit Swedens monter (6a50), får vi större genomslagskraft och det gynnar oss alla på så vis, att den som ursprungligen kanske hade för avsikt att besöka en eller två regioner nu lockas till alla tre under en och samma resa. Vi har det som slår internationellt; ett gemensamt världsarv och skärgården.

IMG 2344

Kom förbi Visit Swedens monter (6a50) och diskutera projektet och möjligheterna med projektpersonalen!
Peter Källberg från Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, Erja Back från Visit Umeå turistcenter, Marianne Sjöström från Kvarkenrådet och Mia Karlsson från Höga Kusten Destinationsutveckling AB är på plats!

För mer information:
Marianne Sjöström, Projektledare Spotlight High-Low Coast, Kvarkenrådet +358 (0)40 678 8375
www.kvarken.org

Information om paketen som Höga Kusten - Kvarkens skärgård samt Umeåregionen gemensamt tagit fram: http://www.visitvaasa.fi/sv/spotlight/Pages/default.aspx

 

Intrerreg BA ENG RGB

Projektet High-Low Coast är EU-finansierat genom INTERREG Botnia-Atlantica. Projektet är ett gränsöverskridande världsarvs- och turismprojekt med uppgift att ta fram produktpaket och marknadsföringsmaterial för att attrahera fler besökare att ta del av världsarvet Höga Kusten/Kvarkens skärgård och dess närregioner på ett hållbart sätt.

Projekttiden fortgår till 31.5.2018.

 

Gå till "Nyheter och pressmeddelanden"