07.10.2016

Wasa Express återgår i trafik efter en lyckad dockning

006

I natt sjösattes fartyget Wasa Express från torrdockan i Tallinn. De sista arbeten utförs vid utrustningskajen på varvet som bäst och Wasa Express beräknas avgå från Tallinn i morgon lördag 8 oktober ca klockan 18.

Wasalines vd Peter Ståhlberg är nöjd. De planerade servicearbetena har gått över förväntan.

- Wasa Express återgår i trafik som planerat 10 oktober klockan 20.00. Varvet i Tallinn som har gjort ett mycket bra jobb och hållit tidtabellen i detalj. Det här var tredje dockningen vi utfört på varvet i Tallinn och jag är lika imponerad varje gång.

Wärtsilä Tallinn har gjort full service på bland annat en huvudmaskin och två hjälpmaskiner.

- Även den egna besättningens arbetsledning och insats är ovärderlig i projekt som detta. Det gedigna planeringsarbete som gjorts har fungerat utan brister.

Ståhlberg är tacksam även för den förståelse och det tålamod som kunderna visat under det planerade två veckors trafikstoppet.

- Nu har vi ett fräscht fartyg som har genomgått service för att hålla driftsäkerheten fram till nästa dockning. Vi får hoppas att projektet med det nya fartyget går vidare med positiva signaler, då vi idag ser hur stor samhällsnytta Kvarkentrafiken har för regionen och turismen, tillägger Ståhlberg.

Nästa dockning är planerad att ske i januari 2019.

***

NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som trafikerar dagligen mellan Vasa och Umeå med M/S Wasa Express. Verksamheten inleddes i början av 2013. Wasaline sköter såväl gods-, kryssnings- som konferenstrafik. På färjan finns moderna konferensutrymmen, café, skärgårdsbord, A la Carte, bar och butik. Hytter finns också till förfogande och resan tar 4,5 timmar.

Gå till "Nyheter och pressmeddelanden"