06.06.2017

Tiivis markkinointikierros

Merenkurkun neuvoston Spotlight High-Low Coast -hanke muutti päiväksi Tukholman Kungsträdgårdeniin!

Spotlightin markkinointikierros Two countries – one world natural heritage sai jatkoa Tukholman Kungsträdgårdenin Senioripäivänä teemalla: Maista maailmanperinnettä.

Projektinjohtajat Mia Karlsson ja Peter Källberg kokosivat maailmanperintöosaston, jossa oli tarjolla makuja hankkeen kaikista kolmesta matkakohteesta; Mjällomin ohutleipää Korkealta rannikolta, Jokkin karpalojuomaa Uumajanseudulta ja tyrnimarmeladia Merenkurkun saaristosta. Hanke ja kolme matkailujärjestöämme, Visit Vaasa, Visit Umeå ja Höga Kusten Turism, olivat esillä rinta rinnan myös Senior-messulehdessä.

–Saimme tilaisuuden puhua useiden eläkeläisyhdistysten matkavastaavien kanssa, ja he olivat kiinnostuneita järjestämään matkoja alueelle kesällä 2018. Messuilla kävi yli 11 000 senioria, ja he saivat Merenkurkun makujen lisäksi tutustua hankkeen laatimiin tuotepakettiehdotuksiin, kertoo Vaasanseudun Kehitys VASEK Oy:n projektinjohtaja Peter Källberg.

Tuotepaketit sisältävät eri teemoihin liittyviä matkaehdotuksia. Ne on laadittu hankkeessa ja niihin kuuluu aina käynti kahdessa maassamme, yhteisessä maailmanperinnössämme Korkealla rannikolla ja Merenkurkun saaristossa sekä vierailu Uumajassa, joka on osa luonnollista matkareittiä Korkean rannikon ja Merenkurkun saariston välillä. Toukokuussa 2017 tuotepakettiehdotukset olivat:

• Kulttuuri ja käsityöt
• Maut
• Elämykset
• Golfia maailmanperinnössä
• Deluxe-asumista maailmanperinnössä
• Ryhmämatkat
• Talvi maailmanperinnössä

–Seitsemän tunnin tiiviin tiedotusurakan jälkeen voimme todeta järjestelyn onnistuneen hyvin, saimme välitettyä tietoa yhteisestä maailmanperinnöstämme. Tavoitimme päivän aikana suuren potentiaalisen kohderyhmän, kertoo projektinjohtaja Mia Karlsson Höga Kusten Destinationsutvecklingistä.

vepa560
Spotlight High-Low Coast -hankkeen tuotepaketti noudattelee Two countries – one world natural heritage -ajatusta eli että yhdellä matkalla saa kokea yhden maailmanperinnön, kaksi maata ja kolme matkakohdetta. Uumajanseutu on osa luonnollista matkareittiä Korkean rannikon ja Merenkurkun saariston välillä.

 

IMG 4955
Osastolla oli esillä yhteinen juliste ja myös filmejä maailmanperintöalueelta.


Spotlight High-Low Coast osallistui Swedish Workshopiin

Peter Källberg ja Mia Karlsson matkustivat Hampurissa 15.–16. toukokuuta järjestettyyn Swedish Workshopiin odottavaisin mielin. Projektinjohtajat tiesivät jo etukäteen, keitä ulkomaisia matkanjärjestäjiä he tapaisivat – ja varttikeskustelujen aikana he kuuntelivat odotuksia ja kertoivat, miten yhteinen maailmanperintöalueemme voisi täyttää matkanjärjestäjien tarpeita.

Valtaosa matkanjärjestäjistä oli saksalaisia, mutta projektinjohtajat tapasivat myös hollantilaisia, sveitsiläisiä ja belgialaisia matkanjärjestäjiä.

–Maailmanperintöalueemme herättää aivan selvästi kiinnostusta Euroopan markkinoilla. Kaksi maata, kolme matkakohdetta ja yksi maailmanperintö – siitä voi poimia ainesosat, jotka sopivat useimmille matkustajille. Alueemme hyvät lento- ja junayhteydet ovat onnistuneiden matkajärjestelyjen edellytys – ja tietenkin kerroimme kaikille tärkeästä Wasaline-laivareitistä, kertoo Mia.

–Saimme sen käsityksen, että monet matkanjärjestäjät etsivät uusia alueita, koska Suomen Lapin koetaan olevan yhä useammin täyteen varattu muun muassa Aasian markkinoille suunnatun panostamisen vuoksi. Olemme nyt ottamassa uudelleen yhteyttä tapaamiimme matkanjärjestäjiin – maailmanperintö saa jo nyt monet ulkomaiset matkanjärjestäjät liikkeelle, ja me pyrimme saamaan vieläkin useammat löytämään tänne, niin kesällä kuin talvellakin, lisää Peter.

Swedish Workshop on Ruotsin matkailualan toistuva tapaamis- ja markkinointitilaisuus, joka on suunnattu keskieurooppalaisille, saksalaisille, hollantilaisille, sveitsiläisille, itävaltalaisille ja belgialaisille matkanjärjestäjille. Workshopin järjestää Visit Sweden. 

 swedishworkshop

Peter Källberg ja Mia Karlsson tapasivat matkanjärjestäjiä Swedish Workshopissa Hampurissa 15.–16. toukokuuta.

 

Saaristomessut / Ruotsinpäivät 25.–28.5.

Korkean rannikon/Merenkurkun saariston maailmanperintö osallistui Saaristomessuille/Ruotsinpäiville, jotka järjestettiin helatorstain pyhäviikonloppuna 25.–28. toukokuuta Tukholman Djurgårdenissa.

Päivien teema oli sama kuin aiemmin toukokuussa Senioripäivänä: Maista maailmanperinnettä! Kävijöille tarjottiin Mjällomin ohutleipää Korkealta rannikolta, Jokkin karpalojuomaa Uumajasta ja tyrnimarmeladia Merenkurkun saaristosta.

Spotlight High-Low Coast -hanke on jatkanut tuotepakettiehdotusten kehittämistä koko ajan – ja messuilla mukana oli tuote: Maailmanperinnön saaristo.

–Maailmanperinnön saaristo -tuotepaketti otettiin lämpimästi vastaan, erityisen kiinnostuneita olivat ruotsalaiset veneilijät, jotka eivät koskaan olleet oikein uskaltaneet lähteä Suomen puolelle. Aurinkoreitin upean työn ansiosta meillä on nyt yhteinen tuote markkinoinnissa ja myynnissä, kertoo Peter Källberg. Visit Vaasan Max Jansson lisää – Muutamat kävijät etsivät käsiinsä nimenomaan meidän osastomme ja halusivat lisätietoa ennen kesän melontamatkaansa. Puhuimme ilahduttavasti liki yhtä monen kansainvälisen matkailijan kanssa kuin omien kansallisten matkailijoidemme.

Hanke sai lisänäkyvyyttä kesäisen pyhän aikana, koska hanke sai avajaisten yhteydessä kertoa yhteisestä maailmanperinnöstä ja kolmen matkakohteen, kahden maan ja yhden maailmanperinnön muodostamasta vahvasta matkahoukutuksesta.


IMG 5145
Saaristomarkkinat/Ruotsinpäivät 25.–28.5. Päiville osallistuivat Mia Karlsson (Höga Kusten), Peter Källberg (Vasek) ja Max Jansson (Visit Vaasa).

 

 

Deltagarna 600px
Suomesta seminaariin osallistuneet paluumatkalle lähdössä 

Intrerreg-BA-FI-RGB.jpg

High–Low Coast -hanke saa EU-rahoitusta INTERREG Botnia–Atlantica-ohjelman kautta. Hanke on valtionrajat ylittävä maailmanperintö- ja matkailuhanke, joka pyrkii luomaan tuotepaketteja ja markkinointimateriaaleja vierailijoiden houkuttelemiseksi Korkean Rannikon/Merenkurkun saariston maailmanperintöalueelle ja sen lähiseuduille kestävällä tavalla.

Hankeaika päättyy 31.5.2018.

Siirry "Uutiset"-sivulle