07.10.2016

Wasa Express palaa liikenteeseen hyvin onnistuneen telakoinnin jälkeen

006

Wasa Express laskettiin kuivatelakalta viime yönä. Telakan varustelulaiturissa tehdään parhaillaan viimeistelyjä ja laivan arvioitu lähtöaika Tallinnasta on huomenna 8. lokakuuta noin kello 18.

Wasalinen tj Peter Ståhlberg on tyytyväinen. Suunnitellut huoltotyöt sujuivat odotettua paremmin, ja kaikki vietiin läpi suunnitelman mukaisesti.

- Wasa Express palaa suunnitellusti liikenteeseen maanantaina 10. lokakuuta kello 20. Tallinnan telakka on tehnyt suurenmoista työtä ja pysynyt täsmällisesti aikataulussa. Tämä oli järjestyksessään kolmas telakointi Tallinnassa, ja joka kerta olen ollut yhtä vaikuttunut työn tehokkuudesta ja tuloksista.

Tallinnan Wärtsilä on suorittanut yhden päämoottorin sekä kahden apumoottorin täyshuollon.

- Oman miehistön panos ja hallinnointikyky tämän kaltaisessa projektissa on korvaamatonta, ja yksityiskohtaisesti tehty suunnittelutyö on sujunut virheettömästi.

Ståhlberg on kiitollinen myös asiakkaiden ymmärryksestä ja kärsivällisyydestä tämän kahden viikon liikennöintikatkoksen aikana.

 - Nyt voimme jatkaa liikennöintiä aina seuraavaan telakointiin saakka täyden huollon ja parannustyöt läpikäyneellä raikkaalla laivalla. Toivomme, että myönteiset merkit siitä, mitä yhteiskunnallista hyötyä Merenkurkun liikenne tuo alueellemme ja matkailulle, edesauttavat myös viemään hanketta uudesta aluksesta eteenpäin, Ståhlberg lisää.

Wasa Expressin seuraava telakointi on suunniteltu tammikuulle 2019.

 

***

NLC Ferry Ab Oy, markkinointinimeltään Wasaline, on varustamo joka liikennöi päivittäin Vaasan ja Uumajan väliä M/S Wasa Express aluksella. Toiminta alkoi vuoden 2013 alussa. Wasaline hoitaa sekä rahti- että risteily- ja kokousliikennettä. Alukselta löytyy nykyaikaiset kokoustilat, kahvila, saaristolaispöytä, A la Carte, baari ja kauppa. Matka kestää neljä ja puoli tuntia ja hyttejä on myös tarjolla.

Siirry "Uutiset"-sivulle