27.03.2017

Våren kommer med Vaasa Energy Week

Projektet E12 Atlantica Transport, finansierat av Interreg/Botnia-Atlantica, deltog i mars 2017 i Vaasa EnergyWeek med en gemensam monter tillsammans med Kvarken Ports och NLC Vaasa på både Vaasa Wind Exchange & Solar och Vaasa Gas Exchange (VGE).

Vaasa Wind Exchange & Solar är ett internationellt evenemang för vindkraft, solenergi och förnybara energilösningar. Den kombinerar en utställning, anföranden och ett seminarium av hög standard. Evenemanget arrangerades för sjunde gången.
Vaasa Gas Exchange (VGE) arrangerades i sin tur för andra gången och samlar experter inom energiområdet gas och biogas. Vasaregionen har ett antal intressanta projekt inom gassektorn, såsom Vasa universitets VEBIC energilaboratorium och gastankningsstationer och projekten sammanför allt från experter till studenter.

ew560

Joakim Strand, Anna Måtts-Fransén och Matti Esko

Första mässdagen i Vasa Stadshus besöktes den gemensamma montern av bl.a. av riksdagsledamot och Kvarkenrådets ordförande Joakim Strand och han verkade nöjd med det han sett:
– Det är en glädje att få besöka Vaasa EnergyWeek i regionen som har ett av Europas mest värdeskapande, innovativa och växande näringsliv. Genom nätverkande och kontakter skapar vi potential för att utveckla morgondagens unika lösningar, inte bara för Vasa- och Kvarkenregionen, utan globalt.

Pekka Mäkinen, Vaseks logistikexpert och E12 Atlantica Transports projektledare för Finland, håller med.
– Arrangemanget är väldigt brett. Här samlas såväl experter som studenter och mässan erbjuder en intressant plattform både för den offentliga och den privata sektorn. Projektet presenterade sig tillsammans med viktiga aktörer i stråket, dvs. Kvarken Ports som är en viktig spelare i stråktänket och NLC Vaasa som är en av de terminaler vi jobbar med i partnerskapet. – Detta är ett lämpligt tillfälle att presentera infrastrukturprojektet och ge synlighet åt projektets frågor. Logistik och infrastruktur måste hänga med i utvecklingen och därför är det är viktigt att föra en kontinuerlig dialog med industrin.

EnergyWeek blir mer och mer gediget för varje år. Programutbudet var i år det största någonsin och hade över 4100 besökare. Läs mer http://energyweek.fi

 

Intrerreg BA SV RGB

E12 Atlantica Transport - Ett samarbete mellan partners i Finland, Sverige och Norge längs E12-korridoren, som fokuserar på en funktionell transportrutt för gods och passagerare, gemensamma infrastrukturstrategier för gränsöverskridande planering och framtida samarbetsformer.

E12 Atlantica Transport partner
Kvarkenrådet (Lead Part, FI), MidtSkandia (NO), Blå Vägen (SE) Region Västerbotten (SE), Österbottens förbund (FI), Nordland fylkeskommune (NO), Vasaregionens Utveckling AB VASEK (FI), Umeå kommun (SE), Vännäs kommun (SE), Vindelns kommun (SE), Lycksele kommun (SE), Storumans kommun (SE), Infrastruktur i Umeå AB INAB (SE), Rana Utviklingsselskap AS (NO), Rana kommun (NO), Polarsirkelen Lufthavnutvikling (NO), Mo i Rana Havn (NO), Mo Industripark AS (NO), Alastahaug havnevesen KF (NO), Helgeland Havn IKS (NO)

Siirry "Uutiset ja lehdistötiedotteet"-sivulle