15.11.2017

Birka Line styr mot Vasa

För första gången styr Birka Cruises​ sommarens långkryssningar till Vasa i Finland. Resan sker i kombination med succésatsningen på Höga kusten.

Birka Cruise kryssningsfartyget M/S Birka avgår från Stockholm den 26 juni med 1500 passagerare ombord, åker upp till Höga Kusten​ och Härnösand för att sedan fortsätta vidare till Vasa. Hela kryssningen tar tre dygn.

Visit Vaasa​s vd Max Jansson​ är eld och lågor över nyheten om att Vasa finns med på rederiets kryssningsrutter.

– Vi har jobbat över ett år med att försöka övertyga Birka Cruise ledning om att Vasa är ett attraktivt resmål. Det här är ett tydligt exempel på samarbete när det fungerar som bäst, säger Jansson.

Bakom arbetet att få Birka Cruise till Vasa står förutom Visit Vaasa, Kvarken Ports​, VASEK​, Kvarkenrådets turism- och näringslivsinriktade världsarvsprojektet Spotlight High-Low Coast och företagare.

 

Läs mer: Birka Line, Vasabladet

2017-11-16 Birka Cruises kryssar i Kvarken i juni, Vbl.pdf

2017-11-15 Birka kryssar till Vasa i sommar | Österbotten | svenska.yle.fi

2017-11-16 Jättimäinen määrä turisteja Vaasaan, Pohjalainen.pdf

*** NYHET! Höga Kusten och Vasa – Ett världsarv, två länder
3 dygn, avresa 26/6

Världsarven Höga Kusten i Sverige och Kvarkens skärgård i Finland under en och samma resa. Under kryssningen besöks kuststäderna Härnösand och Vasa. Förutom unika naturupplevelser står lokal mat och dryck i centrum under kryssningen och på utflykterna.

 

Intrerreg BA ENG RGB

Projektet Spotlight High-Low Coast är EU-finansierat genom INTERREG Botnia-Atlantica. Projektet är ett gränsöverskridande världsarvs- och turismprojekt med uppgift att ta fram produktpaket och marknadsföringsmaterial för att attrahera fler besökare att ta del av världsarvet Höga Kusten/Kvarkens skärgård och Umeåregionen och dess närregioner på ett hållbart sätt. Projekttiden fortgår till 31.5.2018.

 

Siirry "Uutiset ja lehdistötiedotteet"-sivulle