04.04.2017

Uumajan ja Lyckselen kunnat hakevat työntekijöitä Suomesta

Uumajan ja Lyckselen kuntien edustajat järjestivät maaliskuussa Vaasassa rekrytointipäivän, jossa pyrittiin löytämään kuntiin uusia ja osaavia työntekijöitä.

jobb560

Rekrytointinpäivään osallistuivat vasemmalta lukien: Eures-neuvojat Magnus Adolfsson, Tarja Karlström ja Annika Sund. Fanny Lidgren ja Klas Hjelm, Uumajan kunta. Hans Berglund ja Lina Eklund, Lyckselen kunta. Istumassa: Emilia Enwald ja Camilla Högdahl, Uumajan kunta. Emil Karlsson, Lyckselen kunta. Kuva: Annika Sund

Pelkästään Uumajan kunnan on palkattava noin 1 000 uutta työntekijää seuraavan kymmenen vuoden aikana pystyäkseen tarjoamaan palveluja ja hyvinvointia myös tulevaisuudessa.

– Meidän on ajateltava asioita uudella tavalla selvitäksemme työvoimapulasta. Kokeilemme nyt rekrytointialueemme laajentamista naapurimaahan ja ystäväkuntaamme Vaasaan, toteaa Uumajan kunnan henkilöstöjohtaja Birgitta Forsberg lehdistötiedotteessa.
Kunnat hakevat etenkin hoitohenkilökuntaa kesälomasijaisuuksiin, siis toisin sanoen lähihoitajia, mutta myös opettajia, sosiaalityöntekijöitä ja insinöörejä pidempiin työsuhteisiin.

– Tarvitsemme kesäksi useita satoja lähihoitajia ja syksyksi lukuisia opettajia, etenkin alkuopetukseen erikoistuneita luokanopettajia mutta myös muiden kouluasteiden opettajia, sanoo Uumajan kunnan rekrytointipäällikkö Camilla Högdahl.
Högdahl on tyytyväinen päivän antiin. Uumajan edustajat haastattelivat paikan päällä TE-toimistossa Vaasassa lyhyesti viitisentoista hakijaa mutta eivät osaa varmuudella sanoa, toistuuko rekrytointipäivä vielä tulevaisuudessa.

– Rekrytointipäivä järjestettiin Uumajan ja Vaasan työnvälitysten yhteistyönä eurooppalaisen EURES-työnvälitysverkoston kautta. Arvioimme päivän antia ja tutkimme, montako hakemusta ja työsopimusta päivä tuotti ennen mahdollisesta jatkosta päättämistä.
Merenkurkun neuvoston hallituksen jäsen ja Centerpartiet-puolueen Västerbottenin piirin puheenjohtaja Mattias Larsson otti ilolla vastaan uutisen.
– Aivan huippualoite! Tällaista toimintaa tuntuu putkahtelevan esiin aiempaa useammin, ja Merenkurkun ylitys tuntuu lyhenevän lyhenemistään. Eri toimijat molemmin puolin Merenkurkkua tuntuvat sisäistäneen, että toimimme liikenneyhteyden puolesta pitkäjänteisesti.

Ne, jotka eivät olleet paikalla mutta jotka ovat kiinnostuneita tästä tilaisuudesta, ottakaa yhteyttä kuntien verkkosivujen kautta 
lycksele.se ja umea.se (välilehdeltä Näringsliv och arbete).

 

Siirry "Uutiset ja lehdistötiedotteet"-sivulle