Form3_morkbla

MED KVARKENRÅDET MOT FRAMTIDEN

Jobba hos oss

Var med och påverka Kvarkenregionens framtid och utveckling genom att jobba för oss! Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats i en region där intresset och känslan för det nordiska samarbetet är stort och där samhället i övrigt utvecklas väldigt positivt.
Czech Solutions for Electric Aviation

Lediga tjänster

Just nu söker vi personer till följande tjänster:

Kommunikationsassistent
Utvecklingschef/Verksamhetsledare

 

Kommunikationsassistent

Är du en passionerad, kreativ, idérik och målmedveten kommunikatör? Vi söker nu en kommunikationsassistent för mångsidiga arbetsuppgifter

Som kommunikationsassistent har du mycket varierande kommunikationsuppgifter. Du hjälper till att producera, redigera, uppdatera och publicera material. Du uppdaterar webbsidor med van hand och kommunicerar ledigt i olika sociala medier. När det behövs, känner du dig bekväm med att skriva såväl meddelanden, webbtexter som artiklar. Dessutom sammanställer du nyhetsbrev och deltar i kommunikationsplaneringen. I arbetsuppgifterna ingår även att tillsammans med resten av teamet arrangera och marknadsföra evenemang, bl.a. Kvarkenfest, ett musik- och kulturevenemang som hålls sommaren 2022.

Som kommunikationsassistent jobbar du mycket med skriftlig kommunikation, så arbetet förutsätter utmärkta skriftliga kunskaper i finska, svenska eller engelska. Utöver detta behöver du behärska även de två övriga språken. Dessutom förutsätter vi att du har ett öga för det visuella och gärna att du behärskar WordPress redan i ansökningsskedet. Vi önskar att du är idérik, samarbetsvillig, initiativrik, serviceinriktad, lättinspirerad och villig att utvecklas som kommunikatör.

Vi värdesätter: 

 • Fotograferings- och bildbehandlingskunskaper
 • Videofilmnings- och editeringskunskaper
 • Kunskaper om sociala medier; erfarenhet av betald synlighet och ifall du tidigare hanterat och utvecklat företags- eller föreningskonton på sociala medier
 • Att du förutom de vanligaste kontorsprogrammen behärskar även t.ex. Adobe InDesign och Photoshop
 • Andra specialkunskaper eller intressen (t.ex. intresse för organisationskommunikation, samhällspåverkan el.dyl.) som man kan ha glädje av i det här jobbetDu behöver inte ännu kunna allt det vi nämner ovan, det räcker att du har ett flexibelt och flinkt arbetssätt och vill lära dig mer. Arbetet passar till exempel för någon som nyligen fått sin kommunikations- eller marknadsföringsexamen, men också för en mer erfaren person som vill ha mångsidiga arbetsuppgifter.

Vi erbjuder en möjlighet

Vi erbjuder en unik och dynamisk arbetsplats i en region där intresset och känslan för det nordiska samarbetet är stort och där samhället i övrigt utvecklas väldigt positivt. I rollen som kommunikationsassistent har du möjlighet att lära känna och delta i organisationens kommunikation på ett övergripande sätt, organisera evenemang, skapa nätverk som du har nytta av i din fortsatta karriär, allt medan du får utveckla dina egna färdigheter och lära dig nya saker. Det är mångsidigheten i arbetet som gör det så intressant. Du backas upp av hela arbetsgemenskapen och av Kvarkenrådets kommunikationsansvariga, som också fungerar som din mentor.

Dessutom är Kvarkenrådet det första helt nordiska EGTS-området (Europeisk gruppering för territoriellt samarbete) och det ger också fantastiska möjligheter att lära sig något nytt och unikt. 

Ytterligare information och ansökan

Arbetet innebär kontorsarbete som utförs i huvudsak på vardagar under dagtid på Kvarkenrådets kontor i Vasa. Då och då kan uppgifterna kräva kvälls- och veckoslutsarbete och resor.

Arbetet inleds enligt överenskommelse. Arbetsavtalet i fråga är en visstidsanställning på 50–75% fram till 31.10.2022, och efter det finns det möjlighet till förlängning. I ett senare skede kan arbetstiden eventuellt öka. Lön enligt avtal och bransch. Den som väljs till uppgiften har en 4 månaders prövotid.

Blev du intresserad?
I så fall, sänd en fritt formulerad ansökan med löneönskemål och CV till adressen johanna.haggman@kvarken.org senast 10.10.2021. Använd rubriken Kommunikationsassistent.

Tilläggsuppgifter
Mer information om uppgiften ger kommunikationsansvarig Johanna Häggman 050 309 2960.

Annons_122x88_Kvarkenradet_komm assistent_2021-2 2

Utvecklingschef/ Verksamhetsledare

Personen som Kvarkenrådet EGTS och Föreningen Norden nu söker tillsammans skall vara en engagerad person med känsla för det nordiska som vill vara med och ta samarbetet inom Kvarkenregionen in i framtiden.

Din uppgift inom Kvarkenrådet EGTS blir att under direktörens ledning arbeta med frågor som berör Kvarkenrådets medlemmar och medlemsvård, initiera och bistå med projektansökningar, delta både i utformandet och genomförandet av strategin för Kvarkenrådet EGTS samt idka intressebevakning gällande gränsregionala frågor och nordiska samarbetsfrågor på regional, nationell, nordisk och EU-nivå. Kvarkenrådets huvudkontor finns i Vasa, Finland.

Din uppgift inom Föreningen Norden blir att under styrelsen ledning utveckla föreningens verksamhet i samarbete med offentlig sektor, näringsliv och universitet. Kulturfrågor, miljöfrågor, integrationsfrågor och demokratifrågor är prioriterade frågor som drivs framåt inom ramen för olika projekt. I uppgifterna ingår även att informera om det officiella nordiska samarbetet och ge råd till organisationer som vill hitta nordisk finansiering till olika projekt. En viktig uppgift är också att bidra till att skapa kontakter mellan olika nordiska länder både via nätverk fysiskt och via digitala plattformar.

Tjänsten innebär resor inom regionen och till viss del även inom Norden och EU.

Denna heltidstjänst är resultatet av ett fördjupat samarbete mellan Föreningen Norden Västerbotten och Kvarkenrådet och innebär att Kvarkenrådet öppnar ett kontor i Umeå.

Föreningen Norden strävar efter att utveckla verksamhet i hela Västerbotten i nära samarbete med Norden-organisationen i hela Sverige. www.norden.se

Kvarkenrådet fungerar som en neutral samarbetsplattform och möjliggörare för all typ av gränsöverskridande samarbete i Kvarkenregionen. www.kvarken.org

Befattningen förutsätter att du har

 • relevant utbildning och ett engagemang för nordisk utveckling.
 • kunskap om nordiskt och europeiskt samarbete.
 • dokumenterad erfarenhet av olika typer av projekt och projektfinansiering/hantering.
 • intresse för föreningsliv och kultur.
 • stort engagemang för ditt jobb och har lätt för att skapa nätverk och besitter stor social kompetens.
 • ansvarskänsla och trivs med att jobba självständigt och är drivande som person.
 • fullständiga muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska språket.
 • relevant arbetslivserfarenhet och goda kunskaper om finländskt och svenskt samhällsliv och beslutsfattande på kommunal, regional och nationell nivå.
 • har erfarenhet av administration, ekonomihantering och kommunikation (webbplats och facebook).

Det är ett plus om

 • du har kunskaper i finska språket.
 • du har erfarenhet från ett annat nordiskt land.
 • du redan har befintligt goda nätverk inom Västerbottens län och våra nordiska grannländer.
 • har ett intresse för kultur- och samhällsfrågor.
 • är bosatt i Västerbotten/Örnsköldsvik.

Vad vi kan erbjuda

Vi kan tillsammans erbjuda en unik och dynamisk arbetsplats i en region där intresset och känslan för det nordiska samarbetet är stort och där samhället i övrigt utvecklas väldigt positivt. Du som arbetstagare får arbeta med varierande uppgifter och med utvecklingsfrågor i hela regionen och inom många olika områden, vilket gör jobbet intressant. Vi kan även erbjuda flexibla arbetstider, intressanta arbetsuppgifter och konkurrenskraftig lön samt övriga förmåner.

Tjänsten är heltid och vi erbjuder en tillsvidareanställning, med tillträde så snart som möjligt.

Kvarkenrådet EGTS är primär arbetsgivare.

Stationeringsort är Umeå.

Information och ansökan

För mer information, kontakta:

Kvarkenrådet EGTS direktör
Mathias Lindström
Telefon: +358 50 918 6462
mathias.lindstrom@kvarken.org

Föreningen Nordens ordförande
Sven-Olov Edvinsson
Telefon: +46 70-602 66 34
sven-olov.edvinsson@umea.se

Skicka ansökan jämte bilagor per e-post till både Sven-Olov och Mathias och ange två referenspersoner. Märk din ansökan: Ansökan utvecklingschef/ verksamhetsledare. Sista dag för ansökan: 15.9.2021

Czech Solutions for Electric Aviation
Kvarkenrådet Logotyp
föreningen norden logo

Contact persons

Mathias Lindström

Mathias Lindström

Director, The Kvarken Council mathias.lindstrom@kvarken.org +35850 918 6462
Johanna Häggman

Johanna Häggman

Communications Manager johanna.haggman@kvarken.org +358 50 309 2960
Hojdkurvor_01_vit