20 / 04 / 2018

Kalle´s Inn har utsetts till Årets inhemska turismföretag – “En stor ära för hela regionen”

Juryn byggde sin bedömning på följande urvalskriterier: ”Företaget har förnyat sig anmärkningsvärt under de senaste åren, särskilt i form av havsnära inkvarteringsprismor av glas, vilka är exempelvis en av favoritdestinationerna bland japanska turister."

Juryn byggde sin bedömning på följande urvalskriterier: ”Företaget har förnyat sig anmärkningsvärt under de senaste åren, särskilt i form av havsnära inkvarteringsprismor av glas, vilka är exempelvis en av favoritdestinationerna bland japanska turister. Kalle’s Inn har investerat rejält i sin verksamhet under de senaste åren och har vilja att växa och investera även i framtiden. I kustområdet finns det än så länge mycket få företag som erbjuder upplevelser året runt, i synnerhet till de internationella resenärerna, och enligt juryn finns det klar pionjäranda hos Kalle´s Inn.”

Där havet öppnar sig

Kalle´s Inn, som redan har funnits i över 30 år, ligger i Klobbskat, Replot, där vägen slutar och havet öppnas. Hösten 2017 byggdes åtta Prismor precis vid havet, d.v.s. små stugor med glasväggar. De 18 kvadratmeter stora, moderna stugorna har två sängar, dusch och luftkonditionering. Från varje stuga öppnas en havsutsikt i tre riktningar, men stugorna är placerade på ett sådant sätt att avskildheten bibehållits.

– Unikheten är ju alltid viktig, oavsett vilket bransch du befinner dig i. Miljön här är unik, liknande platser kan inte hittas någon annanstans. När man förenar detta med högkvalitativa tjänster och gourmetmat, kan man bara vinna. Vi erbjuder endast bästa möjliga kvalitet, berättar verkställande direktör Freddi Skott.

Den naturnära övernattningen har lockat mycket intresse lokalt, men som huvudkunder anses vara de stora företagen i regionen, som står för 97% av kunderna.

– Kunderna kommer även tillbaka för att stanna över natten i glasstugorna, eftersom företagskundernas gäster alltid är nya. Att övernatta vid havet är även en helt annorlunda upplevelse beroende på årstid. Nu står vi inför första vår och sommar, vilket våra gäster nu har möjlighet att uppleva.

Heder till hela regionen

Att Kalle´s Inn har utsetts till Årets inhemska turismföretag är en stor ära för hela Vasaregionen, anser Visit Vaasas vd Max Jansson:

– Detta är ett bevis på att regionen ligger i den högsta kategorin, när man tittar på de inhemska turismprodukterna. Kalle’s Inns produkt är väl fungerande och lämplig för alla målgrupper. Synligheten som företaget har fått genom denna utmärkelse genererar synlighet för hela regionen och speciellt för Kvarkens världsarvsområde.

Peter Källberg, som är projektchef inom turism på Vasaregionens Utvecklings Ab VASEK, är glad att Skott har vågat investera och ta risken. Han hoppas, att även andra turismföretag skulle se samma möjligheter.

– Skott kom fördomsfritt med i ett företagsgruppsprojekt, som administreras av oss. Projektet Archipelago Attractions omfattar fyra företag och syftar till att gemensamt bygga ett helhetspaket för turister, vilket förutom inkvarteringen inkluderar även programtjänster.

Det behövs mera liknande upplevelser till regionen, anser både Jansson och Källberg:

– Kalle´s Inn kombinerar högkvalitativa tjänster med den unika naturen i Kvarken. Platsen är en riktig upplevelse för alla, oavsett varifrån de kommer eller vilken årstid det gäller!

Årets inhemska turismföretag valdes av: Anne-Marget Hellén, Turku Touring / Suoma ry (föreningen för Finlands turismföretagare); Jari Ahjoharju, Visit Tampere; Kristiina Hietasaari, Visit Finland; Mari Noromies-Wahl, Forssa stad samt Tanja Järvensivu, Tampereen Kauppakamarin Matkailu- ja kongressivaliokunta.