20 / 01 / 2020

Kvarken Destinations får beröm och erkännande av internationella researrangörer

Två länder och sju destinationer med sina exportmogna företag presenteras tillsammans under namnet Kvarken Destinations och når framgång bland internationella researrangörer.

Två länder och sju destinationer med sina exportmogna företag presenteras tillsammans under namnet Kvarken Destinations och når framgång bland internationella researrangörer.

Kvarken Destinations har tagit fram ett informationspaket för att inspirera internationella researrangörer till att skapa och sälja resor till Kvarkenregionen. Informationspaketet innehåller en produktmanual och en webbplats, kvarkendestinations.com, med produkter, en interaktiv karta samt en innehållsbank med bilder och filmer. Helheten presenterades för första gången, med stor framgång, under Matka 2020 Workshop Day i Helsingfors den 15. januari. Eventet samlade omkring tvåtusen köpare och säljare från hela världen.

I produktmanualen introduceras, förutom de sju destinationerna, även ca 40 av områdets exportmogna företag med detaljinformation som anpassats efter researrangörernas behov.

Webbplatsen i sin tur ska inspirera och hjälpa researrangörerna att bygga rundturer i Kvarkenregionen bl.a. med hjälp av kartan som tillåter att söka efter produkter enligt ett tema och/eller geografi. Slutligen hittar arrangören även bilder och filmer som kommer väl till pass när produkterna skall säljas till slutkunden.

Kvarken Destinations hade under Matka Workshop Day säljmöten med 27 researrangörer från ett flertal europeiska länder. Några av dessa kände till området, men såg också möjligheter att hitta flera intressanta företag. Gemensamt för alla var glädjen över den marknadsanpassade produktmanualen och webbplatsens funktioner som både inspirerade och gav dem verktyg till att jobba med rundturer. De såg även framemot att använda sig av den konkreta hjälpen med bilder och filmer i sina egna produktioner av kataloger, på sina webbsidor, i sociala medier etc.

Här några av kommentarerna från workshopen:
– You have done a great work!
– Danke für die Filme Kvarken-Destinations!
– Die Website ist klasse …sehr schick gemacht!
– Kvarken Destinations seems to be on everyone’s lips at the workshop today!
– This is really a fresh and different kind of destination! Just what we are looking for!
– We really appreciate this cooperation involving two countries!

Erja Back, Visit Umeå och Marianne Sjöström, Kvarkenrådet, som representerade Kvarken Destinations, säger enstämmigt: – Vi är mer än nöjda med workshopen och gläds över det stora intresset som ser väldigt lovande ut för hela området.

Erja Back, Visit Umeå och Marianne Sjöström, Kvarkenrådet, som representerade Kvarken Destinations under Matka 2020 Workshop Day i Helsingfors den 15. januari.

***
Projektet Destination Kvarken hjälper exportmogna små och medelstora företag med fokus på besöksnäring att nå ut till nya marknader för ökad tillväxt och konkurrenskraft. Syftet är att öka antalet besökare på följande destinationsorganisationers verksamhetsområden: Visit Vaasa, Visit Umeå, Höga Kusten, Visit Seinäjoki region, Visit Kokkola, Visit Jakobstad region samt Visit Kristinestad.

Målet är att ta fram koncept för gemensamma intensifierade marknadsbearbetningsinsatser och på så vis öka antalet researrangörer som tar med vårt område i sitt programutbud. Vi vill också väcka det mediala intresset för destinationerna, vilket resulterar i ökad synlighet. Inom projektet läggs fokus även starkt på digitalisering, forskning och utveckling inom besöksnäringen.
kvarken.org/kvarkendestinations