28 / 02 / 2017

Styrelsemedlem Mattias Larssons hälsning

Utvecklingen skapar vi tillsammans! Sitter på färjan mellan Vasa och Umeå och funderar på möjligheterna för Öster- och Västerbotten i den värld vi har framför oss. Har ägnat dagen åt att diskutera Kvarkenrådets kommande strategiplan med våra skickliga medarbetare på kansliet.

Utvecklingen skapar vi tillsammans!

Sitter på färjan mellan Vasa och Umeå och funderar på möjligheterna för Öster- och Västerbotten i den värld vi har framför oss. Har ägnat dagen åt att diskutera Kvarkenrådets kommande strategiplan med våra skickliga medarbetare på kansliet. Vi lever verkligen i en föränderlig värld, en värld som blir allt mindre för varje dag. Det blir allt enklare att färdas mellan länder, jag har varit ett dygn i Vasa och kunnat använda telefonen som vanligt och betalat med mitt kort precis som hemma i Umeå. Och jag tror det är så som världen kommer se ut framöver vill man vara framgångsrik så gäller det att minska krånglet med att leva och finnas över gränser, samtidigt som detta gör att vi alla både som människor och länder alla befinner oss på samma globala ocean tillsammans.
Jag noterade för en tid sedan en kolumnist i Aftonbladet som skrev att när hon i sin ungdom åkte ut och tågluffade i Europa så behövde hon tillstånd av den svenska riksbanken för att föra ut med än 6000 SEK ur landet. Idag skickar vi med ett knapptryck på våra mobiltelefoner pengar kors och tvärs över gränserna utan några begränsningar.

Detta ger oss ju väldiga möjligheter, samtidigt som vi omedelbart hamnar i en väldig konkurrens om vi inte är effektiva och konkurrenskraftiga så kommer vi hela tiden halka efter. Men å andra sidan kan vi om vi arbetar tillsammans på bägge sidor om Kvarken mer än väl hävda oss!

Jag blir lika glad varje dag när jag går runt i Umeå och hör hur det vimlar av finska besökare på våra gator och det var en verklig ynnest att trängas på färjan till Vasa med ungdomar från ett antal brottningsklubbar i Vasaregionen som troligen varit över till Västerbotten på turnering. Jag tror att ett ökat utbyte mellan våra länder är en sak som kommer göra oss mer framgångsrika!

Mattias Larsson
Distriktsordförande Centerpartiet Västerbotten, medlem i Kvarkenrådets styrelse