16 / 01 / 2024

Projektet Bothnian Coastal Route gör debut på norra Europas största resemässa

Bothnian Coastal Route är ett projekt finansierat av Interreg Aurora och innefattar 13 destinationer längs kustrutten runt Bottenviken och över Kvarken. Under 2024 kommer projektet att delta i 8-10 mycket viktiga europeiska marknadsföringsevenemang som riktar sig till researrangörer. Det första är Matka Workshop Day i Helsingfors i januari.

Exklusiva visningsresor och mediaresor 

Före och i samband med Matka-mässan kommer projektet att ordna en visningsresa för sex researrangörer. På resan bekantar man sig med den norra delen av kustrutten, och då i synnerhet med Luleå, HaparandaTorneå, Kemi och Uleåborg. Efter Matka-mässan arrangerar projektet en media-/pressresa för sju olika resemedier och då visar man upp den södra delen av kustrutten; Kalajoki, Karleby, Vasa, Umeå och Skellefteå.

Innovativt verktyg för planering av B2B-resor 

I samband med resemässan i Helsingfors lanserar projektet också ett helt nytt webbaserat verktyg för B2B-reseplanering. Verktyget är designat för att hjälpa europeiska researrangörer att upptäcka och skräddarsy resor med noggrant utvalda destinationer i regionen. Verktyget ger detaljerad information om lokala turisttjänster och tjänsteleverantörer, med resor som också visas på Google Maps. 

– Europeiska researrangörer kan bekanta sig med färdiga resor och ändra dem så att de passar deras behov genom att filtrera tjänster och produkter som finns tillgängliga i regionen, säger Erja Back på Visit Umeå. 

Tack vare sina innovativa funktioner positionerar det här verktyget Bothnian Coastal Route på en framträdande plats inom turismbranschen och förbättrar kontakten mellan de lokala turismföretagen och researrangörerna. 

På den finska sidan har vi kunnat integrera Visit Finlands DataHub med vår webbplats, vilket förbättrar synligheten för våra leverantörer. Vissa produkter läggs naturligtvis till manuellt, men en stor del hämtas via DataHub, förklarar Sari Kasvi, projektledare på BusinessOulu.

Marknadsföringswebbplatsen med det webbaserade planeringsverktyget för professionellt bruk hittar du HÄR. 

Ökad efterfrågan på nordiska produkter 

Bothnian Coastal Route-projektet strävar efter att skapa ett gemensamt resmål på europeiska resenärers “att-göra-lista” i framtiden. Det här gemensamma initiativet kommer vid en läglig tidpunkt och svarar mot den växande efterfrågan på ett nordiskt, hållbart turismutbud året runt. 

– Den natursköna kustvägen i norra Finland och Sverige, som också går över Kvarken, erbjuder en brokig blandning av natur- och kulturupplevelser. Med hjälp av ett brett utbud av hållbara produkter som är idealiska för konceptet Fly&Drive, vill vi locka resenärer att utforska dessa kustnära attraktioner, säger Marianne Sjöström, projektledare på Kvarkenrådet.

För ytterligare information om projektet Bothnian Coastal Route, vänligen kontakta:
Marianne Sjöström, Kvarkenrådet, +358 40 678 83 75
Erja Back, Visit Umeå, +46 70 647 62 78
Bo Wikström, Visit Skellefteå, +46 70 597 73 31
Karin Åberg, Luleå Business Region, +46 70 288 26 90
Sari Kasvi, BusinessOulu, +358 40 724 94 19
Jaana Sirkiä, Kalajoki stad, +358 40 359 14 57
Peter Källberg, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, +358 40 844 20 58

 

Projektet Bothnian Coastal Route, som innefattar destinationer i norra Finland och Sverige, syftar till att göra kustrutten runt Bottenviken och över Kvarken mera känd som en attraktiv resväg för både internationella turister och lokalbefolkningen. Läs mer om projektet Bothnian Coastal Route HÄR. 

Sari Kasvi från BusinessOulu, Marianne Sjöström från Kvarkenrådet och Karin Åberg från Luleå Business Region deltog i mötesmässan på Interreg Aurora-evenemanget i Uleåborg i november 2023.