30 / 01 / 2024

En projekt- och ekonomiassistent har anställts till Kvarkenrådets nya kontor i Umeå

Kvarkenrådet EGTS har anställt Ella Back till projekt- och ekonomiassistent från och med 8.1.2024. Ella kommer vara placerad i Kvarkenrådets nya kontor i Umeå.

Som projekt- och ekonomiassistent kommer Ella Back att jobba med ett brett arbetsområde och hennes arbetsuppgifter kommer att bestå av kansliförvaltning, ekonomihantering, projektredovisning, löneadministration i Sverige, eventkoordinering och resebokningar. Projekt- och ekonomiassistenttjänsten är en heltidstjänst som är placerad i Umeå. 

– Det är glädjande att hälsa Ella välkommen till oss. Det är en efterlängtad förstärkning på svensk sida. I takt med att intresset för samarbetet över Kvarken växer och medlemmarna blir fler, är den fysiska närvaron i två länder central. Med vårt nya kontor i Scharinska villan i centrum av Umeå finns vi tillgängliga för att möta medlemmar och samarbetspartners för att stärka samarbetet ytterligare, säger Kvarkenrådets utvecklingschef Veronica Berg. 

Ella har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på ekonomistyrning. Hon har tidigare jobbat med bland annat administrativa kontorsuppgifter och fakturahantering på ett lantbruksmaskinföretag. Hon har även under studietiden prioriterat att bo och jobba utomlands vilket har exponerat henne för olika kulturer och arbetsmiljöer.  

Nu ser Ella fram emot de nya utmaningarna som hennes anställning på Kvarkenrådet kommer att föra med sig.  

– Kvarkenrådet är en ständigt växande och flexibel organisation, som andas en positiv can-do attityd som jag personligen tycker är viktigt. Jag ser fram emot att växa tillsammans med organisationen och ta del av alla spännande och viktiga projekt, säger Ella. 

Vi önskar Ella välkommen i arbetsgemenskapen!

Ella Back.