31 / 03 / 2021

Kvarkenfärjan Aurora Botnia överlämnas i juni

Hojdkurvor_02
Teckning 2@2x
Aurora Botnia, som byggs som bäst vid Rauma Marine Constructions varvet i Raumo, kommer att överlämnas i juni i år. RMC kom nyligen överens om tidtabellen för bil- och passagerarfärjans leverans tillsammans med beställaren Wasaline. 

Bil- och passagerarfärjan Aurora Botnia, som kommer att trafikera rutten mellan Vasa och Umeå, kommer enligt Rauma Marine Constructions och Wasalines pressmeddelande, att överlämnas till rederiet Wasaline i medlet av juni. Tills dess fortsätter Wasa Express på rutten.

Färjan skulle ursprungligen överlämnas i maj. Orsaken till försenad leverans är att färdigställa Aurora Botnia på ett så tryggt sätt som möjligt med hänsyn till coronavirussituationen. 

 ”Pandemin som har pågått i mer än ett år har bland annat försenat vissa leveranser av huvudutrustning. Genom att överlämna fartyget i juni kan vi säkerställa att antalet anställda som ansvarar för fartygets slutförings- och driftsättningsarbete kan hållas inom säkra gränser”, berättar Jyrki Heinimaa, verkställande direktör för Rauma Marine Constructions. 

 RMC kom nyligen överens om tidtabellen för Aurora Botnias leverans i nära samarbete och samförstånd med Wasaline. 

”Vi har tillsammans med RMC kommit överens om en reviderad tidtabell för leveransen av fartyget. Det är ytterst viktigt att arbetet slutförs under så trygga och coronasäkra omständigheter som möjligt. Med tanke på den utmanande globala situationen är den nya leveranstidpunkten godtagbar för oss”, berättar Wasalines verkställande direktör Peter Ståhlberg. 

Aurora Botnia kommer att vara världens mest miljövänliga passagerarfärja. Konstruktionsarbetet befinner sig för tillfället i den slutliga utrustnings- och driftsättningsfasen som kulminerar i kaj- och sjötest innan fartyget överlämnas. Klicka på bilden för att se testningen av evakueringssystemet.

DJI_0368 (kopia)